Nyheter

Dyrt å ikke betale

Når man er i en vanskelig økonomisk situasjon er det lett å bare unngå å hente posten. Inkassovarslene hoper seg opp, og unngåelse kjennes enklere. Men purringer er seriøse greier som ikke skal ignoreres.

Les mer

Hytten reddet huset

Da foreldrene stilte hytten som tilleggssikkerhet fikk Anne Lise og Bjørn ordnet opp i gjeldsmarerittet.

Les mer

Jul på budsjett

Julefeiring trenger ikke koste skjorta, og du kan få en super julefeiring på budsjett.

Les mer

Mange er dårlige betalere

Mer enn 250.00 nordmenn er registrert med betalingsanmerkning. Mange betaler rett og slett ikke varer og tjenester de har kjøpt, og blir derfor registrert som dårlige betalere.

Les mer

Lag budsjett på 1-2-3

Et budsjett er et genialt verktøy for å få bedre kontroll på økonomien. Ved å sette opp budsjett kan man enkelt få oversikt over inntekt og utgifter. Mange bruker nok mer enn de tror.

Les mer

Hva er et forbrukslån?

Mange aktører reklamerer om hvor enkelt det er å få forbrukslån hos dem. Krav og forutsetninger blir enten skrevet i knøttliten skrift, eller sagt i lysets hastighet. Hvordan skiller forbrukslån seg fra vanlige lån?

Les mer

Gjeldsregister

Det er skremmende enkelt å ta opp store summer i forbruksgjeld, gjennom for eksempel lån og kredittkort. Enda mer skremmende er det hvor fort man kan ende i gjeldskrise. Regjeringen har nå lagt fram forslag om gjeldsregister.

Les mer

Små grep for bedre økonomi

Det er alltid smart å spare penger. Vi har samlet noen gode tips til små endringer du kan gjøre i din hverdag for å spare på kronene.

Les mer